Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji Magda Gessler zaproponowała sałatkę szwajcarską, czyli powszechnie nazywaną serową. W tym przepisie znajdziesz jej urozmaiconą wersję z kilkoma rodzajami sera.
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 85
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2577
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 160
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 85
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 2577
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 160
Składniki
Wszystkie rodzaje sera pokrój w cienkie paski, tak samo zrób z mortadelą albo szynką konserwową. Ogórki konserwowe odsącz z zalewy, ale nie wylewaj jej. Pokrój w drobną kostkę. Cebulę czerwoną posiekaj w piórka. Majonez i musztardę wymieszaj razem z łyżką soku z ogórków. Połącz składniki sałatki z sosem. Dopraw według uznania solą i pieprzem.
Najlepiej umieść sałatkę serową Magdy Gessler w lodówce około 30 minut przed podaniem. Źródło: Kuchenne Rewolucje