Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna na przekąskę, do pracy, na kolację czy jako dodatek do grillowanych mięs. Tak przepyszna sałatka z pomarańczą to prawdziwa uczta dla podniebienia szczególnie dla miłośników serów :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Migdały i orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Pomarańczę obrać ze skórki (usuwając białe części - albedo) i pokroić na plasterki. Ser blue i camembert pokroić w trójkąty. Cheddar i grana padano zetrzeć na wiórki. Cebulę pokroić w pióra.
Składniki dressingu połączyć. Na talerzu ułożyć roszponką, pomarańcze, sery i cebulę. Posypać migdałami i orzechami. Polać dresingiem.