Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna na przekąskę, do pracy, na kolację czy jako dodatek do grillowanych mięs. Tak przepyszna sałatka z pomarańczą to prawdziwa uczta dla podniebienia szczególnie dla miłośników serów :)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Migdały i orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni. Pomarańczę obrać ze skórki (usuwając białe części - albedo) i pokroić na plasterki. Ser blue i camembert pokroić w trójkąty. Cheddar i grana padano zetrzeć na wiórki. Cebulę pokroić w pióra.
Składniki dressingu połączyć. Na talerzu ułożyć roszponką, pomarańcze, sery i cebulę. Posypać migdałami i orzechami. Polać dresingiem.