Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, zwłaszcza po dokładnym schłodzeniu w lodówce. Polecam!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 286
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4498
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 286
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4498
Składniki
Filety wymoczyć 2-3 godziny w wodzie, którą należy kilka razy zmieniać. Następnie pokroić je na kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Cebulę j jabłka pokroić w kostkę. Poddusić je na oleju. Dodać koncentrat i szklankę wody. Gotować kilka minut aż sos zgęstnieje. Ogórki pokroić w kostkę.
Układać następujące warstwy w odpowiednim naczyniu: ogórki, śledzie, sos. Ostatnią warstwą powinny być ogórki. Wstawić do lodówki na kilka godzin.