Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, zwłaszcza po dokładnym schłodzeniu w lodówce. Polecam!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 309
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3307
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 872
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 309
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 224
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3307
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 872
Składniki
Filety wymoczyć 2-3 godziny w wodzie, którą należy kilka razy zmieniać. Następnie pokroić je na kawałki i skropić sokiem z cytryny.
Cebulę j jabłka pokroić w kostkę. Poddusić je na oleju. Dodać koncentrat i szklankę wody. Gotować kilka minut aż sos zgęstnieje. Ogórki pokroić w kostkę.
Układać następujące warstwy w odpowiednim naczyniu: ogórki, śledzie, sos. Ostatnią warstwą powinny być ogórki. Wstawić do lodówki na kilka godzin.