Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta do przygotowania sałatka śledziowa, która idealnie sprawdzi się jako pożywne śniadanie, lunch w pracy lub przekąska w ciągu dnia.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 884
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 124
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 143
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 884
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 56
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 124
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 143
Składniki
Solone płaty śledziowe włożyć do miski i zalać zimną wodą. Odstawić na ok. 5 godzin, w międzyczasie wodę wymienić 2 razy. Po tym czasie płaty odsączyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Groszek odsączyć z zalewy na sitku. Ogórki kiszone obrać, pokroić w kostkę i odsączyć na sitku. 5 jajek ugorować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i również pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.
Wszystkie składniki włożyć do miski, doprawić solą oraz pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Gotową sałatkę podawać z dodatkiem majonezu. Smacznego!