Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polacy uwielbiają śledzie - ta pyszna i zdrowa ryba pojawia się na naszych stołach wyjątkowo często, szczególnie podczas świąt. Tym razem zaskocz swoich domowników i gości, serwując śledzie w eleganckim wydaniu - przepis na sałatkę śledziową w kieliszkach pochodzi z 533. odcinku programu "Ewa gotuje".
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 220
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1344
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10097
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 885
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 220
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1344
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10097
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 885
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, posłodzić, wymieszać i odstawić (ten zabieg łagodzi ostrość). Awokado przeciąć wzdłuż na pół. Usunąć pestkę. Miąższ nakroić w kratkę i wyjąć łyżką. Płaty śledziowe pokroić w paseczki (wcześniej namoczyć w wodzie, żeby „oddały” sól). Jajka obrać i drobno posiekać.
Zrobić sos. Do majonezu dodać śmietanę i chrzan. Wymieszać.
Złożyć sałatkę. Na dno kieliszków koktajlowych nałożyć buraczki (wcześniej ugotowane, obrane i pokrojone w paseczki). Na buraki dać jajko, następnie awokado i sos. Na sosie ułożyć śledzia. Na rybę dać cebulę i sos. Udekorować prażonymi płatkami migdałów i koperkiem.