Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię sałatki śledziowe, ale równie mocnym uczuciem darzę sałatki z kapusty pekińskiej. Dzisiaj proponuję Wam połączenie tych dwóch składników w jednej sałatce.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 286
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 539
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1006
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 286
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 539
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1006
Składniki
Kapustę pekińską drobno siekamy, solimy, odstawiamy na dwie godziny, żeby trochę zmiękła. Po tym czasie odciskamy wodę, która się wytworzyła. Śledzie kroimy na kawałki o szerokości 2 centymetrów. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach a kukurydzę i czosnek osączamy z zalewy. Tak przygotowane składniki mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy majonez połączony z jogurtem. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę nakładamy do salaterki, dekorujemy kiełkami z buraka. Smacznego.