Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię sałatki śledziowe, ale równie mocnym uczuciem darzę sałatki z kapusty pekińskiej. Dzisiaj proponuję Wam połączenie tych dwóch składników w jednej sałatce.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 345
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 345
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Kapustę pekińską drobno siekamy, solimy, odstawiamy na dwie godziny, żeby trochę zmiękła. Po tym czasie odciskamy wodę, która się wytworzyła. Śledzie kroimy na kawałki o szerokości 2 centymetrów. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach a kukurydzę i czosnek osączamy z zalewy. Tak przygotowane składniki mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy majonez połączony z jogurtem. Całość przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę nakładamy do salaterki, dekorujemy kiełkami z buraka. Smacznego.