Imprezowa sałatka ,świetnie prezentująca się na talerzu.
Sałatka śledziowa z koreczkami z anchois
Składniki
- 300 g filetów śledziowych w oleju
- duże jabłko
- 2 korniszony
- 3 marynowane grzybki
- cebula
- 1/2 szklanki majonezu
- łyżeczka soku z limonki
- sól ,pieprz ,cukier
- 3 jajka
- fileciki anchois
Składniki
- 300 g filetów śledziowych w oleju
- duże jabłko
- 2 korniszony
- 3 marynowane grzybki
- cebula
- 1/2 szklanki majonezu
- łyżeczka soku z limonki
- sól ,pieprz ,cukier
- 3 jajka
- fileciki anchois

Etapy przygotowania
Śledzie osączyłem z olejowej zalewy i pokroiłem w drobną kostkę , skropiłem sokiem z limonki. Jabłko i cebulę obrałem. Pokroiłem razem z korniszonami i grzybkami w kostkę. Wymieszałem śledzie , jabłko , cebulę korniszony i grzybki z majonezem. Doprawiłem do smaku solą , pieprzem i cukrem. Przykryłem i schłodziłem. Połówki ugotowanych na twardo jajek ułożyłem dekoracyjnie na wierzchu sałatki . Każde jajko przybrałem koreczkiem z anchois.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 206

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 89

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 844
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3730
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 206

Inspirację na ten przepyszny filet z kaczki, zaczerpnąłem ze strony House of...
Odsłon: 89

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 844
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3730



Składniki
- 300 g filetów śledziowych w oleju
- duże jabłko
- 2 korniszony
- 3 marynowane grzybki
- cebula
- 1/2 szklanki majonezu
- łyżeczka soku z limonki
- sól ,pieprz ,cukier
- 3 jajka
- fileciki anchois
Śledzie osączyłem z olejowej zalewy i pokroiłem w drobną kostkę , skropiłem sokiem z limonki. Jabłko i cebulę obrałem. Pokroiłem razem z korniszonami i grzybkami w kostkę. Wymieszałem śledzie , jabłko , cebulę korniszony i grzybki z majonezem. Doprawiłem do smaku solą , pieprzem i cukrem. Przykryłem i schłodziłem. Połówki ugotowanych na twardo jajek ułożyłem dekoracyjnie na wierzchu sałatki . Każde jajko przybrałem koreczkiem z anchois.
Jak śledziki to zabieram przepis na potem. Te jajeczka ładnie współgrają z nią na talerzu.
Pycha! :)