Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może się wydawać, że połączenie śledzia ze słodkim melonem jest dziwnym połączeniem. To prawda, ale jest przy tym zaskakująco smaczne :)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Do moździerza wrzucamy obie papryki, kminek, rozmaryn i majeranek. Dodajemy sól i pieprz do smaku, ubijamy tłuczkiem od moździerza.
Ziemniaki obieramy i przecinamy wzdłuż na pół. Gotujemy w osolonej wodzie przez 10-15 minut, aż zaczną mięknąć. Wyjmujemy z wody, studzimy i wydrążamy środki, zostawiając trochę ścianki na burty naszych łódeczek ;) W blaszce układamy papier do pieczenia i lekko polewamy go oliwą. Ziemniaczane łódeczki obsypujemy przyprawą z moździerza i układamy na blasze. Pieczemy w 200 stopniach do zrumienienia.
Kiedy łódeczki już się pieką, zabieramy się za sałatkę. Filety odsączamy i kroimy w kosteczkę. Cebulkę również kroimy w kostkę. Pietruszkę drobno siekamy. Ogórka kroimy w drobną kostkę. Groszek tylko odsączamy, płuczemy i dodajemy do sałatki :)))) Wszystko dokładnie mieszamy.
Do słoiczka wlewamy olej, wodę, musztardę, sól i pieprz. Zakręcamy słoiczek i mocno nim wstrząsamy, do połączenia się zawartości w gładką emulsję. Sosem polewamy sałatkę, dokładnie mieszamy i próbujemy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Z melona specjalną, fikuśną łyżeczką wykrawamy kulki i dodajemy do sałatki.
Na talerzyku układamy jeszcze ciepłą łódeczkę. Do zagłębienia wkładamy kilka listków rukoli, na to sałatkę. Prosta, szybka i przepyszna przystawka gotowa :) Smacznego!!!!