Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam śledzie z dodatkiem marynowanych pieczarek. W połączeniu z ogórkiem konserwowym, groszkiem i czerwoną cebulą smakują wybornie.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 193
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8634
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 423
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 193
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8634
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 423
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie z mlekiem, pół na pół. Miałam śledzie w oleju, więc moczyłam tylko 1,5 godziny. Jeśli macie słone śledzie to trzeba je moczyć kilka godzin wymieniając wodę. Namoczone śledzie odsączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny i pokroić w większą kostkę. Przełożyć do miski. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Groszek odsączyć. Wszystko dodać do śledzi. Na koniec dodać majonez, śmietanę i koperek. Przyprawić pieprzem.
Wszystko razem wymieszać i schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje na drugi dzień.