Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam śledzie z dodatkiem marynowanych pieczarek. W połączeniu z ogórkiem konserwowym, groszkiem i czerwoną cebulą smakują wybornie.
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 270
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 270
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie z mlekiem, pół na pół. Miałam śledzie w oleju, więc moczyłam tylko 1,5 godziny. Jeśli macie słone śledzie to trzeba je moczyć kilka godzin wymieniając wodę. Namoczone śledzie odsączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny i pokroić w większą kostkę. Przełożyć do miski. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Groszek odsączyć. Wszystko dodać do śledzi. Na koniec dodać majonez, śmietanę i koperek. Przyprawić pieprzem.
Wszystko razem wymieszać i schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Sałatka wiosenna
Sałatki
Sałatka śniadanie na polanie
Sałatki
Świąteczna sałatka kolorowa
Sałatki
Sałatka na sałacie
Sałatka wiosenna
Mamy wiosnę ,już oficjalnie,a więc sezon na Jeszcze więcej sałatek uważam za...
Odsłon: 166
Sałatka śniadanie na polanie
Sałatka śniadanie na polanie to warstwowa sałatka zawierająca same wspaniałoś...
Odsłon: 3346