Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam śledzie z dodatkiem marynowanych pieczarek. W połączeniu z ogórkiem konserwowym, groszkiem i czerwoną cebulą smakują wybornie.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2643
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 139
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2643
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 139
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie z mlekiem, pół na pół. Miałam śledzie w oleju, więc moczyłam tylko 1,5 godziny. Jeśli macie słone śledzie to trzeba je moczyć kilka godzin wymieniając wodę. Namoczone śledzie odsączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny i pokroić w większą kostkę. Przełożyć do miski. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Groszek odsączyć. Wszystko dodać do śledzi. Na koniec dodać majonez, śmietanę i koperek. Przyprawić pieprzem.
Wszystko razem wymieszać i schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuje na drugi dzień.