Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukasz przepisu na sałatkę, która zadowoli podniebienia Twoich gości, to sałatka śledziowa z jajkami i warzywami jest doskonałym wyborem. Ta klasyczna sałatka jest idealna na wszelkiego rodzaju przyjęcia, rodzinne spotkania czy po prostu jako smaczna przekąska na co dzień. Połączenie delikatnych śledzi z chrupiącymi warzywami i jajkami tworzy niezapomniany smak, który zachwyci każdego.
deska do krojenia, miska, nóż
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Odsączone z oleju śledzie kroimy w niezbyt małą kostkę lub w dzwonka. Pokrojone śledzie wrzucamy do miski. Obraną cebulę dość drobno siekamy i dodajemy do śledzi.
Ogórki kiszone kroimy w małą kostkę. Pokrojone ogórki wrzucamy do śledzi i cebuli. Paprykę konserwową kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do miski z pozostałymi składnikami. Ugotowane na twardo jajka kroimy w większą kostkę po czym łączymy z zawartością miski. Na końcu do sałatki wrzucamy odsączony z zalewy groszek, dodajemy majonez, całość doprawiamy do smaku odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i starannie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.