Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknem brak słońca, to przynajmniej na stole niech będzie radośniej :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 183
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4400
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11958
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6812
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5607
Składniki
Filety z kurczaka kroimy w kostkę podsmażamy na patelni i odstawiamy do wystudzenia.
Cebulę i pieczarki kroimy również w kostkę i razem podsmażamy.
Ser i ugotowane jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Korniszony kroimy w kostkę.
Majonez, jogurt i ketchup mieszamy razem doprawiamy pieprzem i solą.
Wszystkie składniki układamy warstwowo: Pieczarki z cebulą, zioła prowansalskie, podsmażony kurczak, połowa sosu, ogórki, jajka, ser żółty, reszta sosu. Posypujemy kukurydzą. Na środku układamy połówki oliwek, wokół oliwek układamy płatki chipsów, tak aby powstał kwiat słonecznika.