Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna propozycja na imprezową przekąskę. Idealnie sprawdzi się podczas wizyty gości. Sałatka śnieżne zaspy to połączenie warzyw korzeniowych z sardynkami oraz jajkami i serem. Ułożona warstwowo w szerokim naczyniu efektownie prezentuje się na stole i zachęca do spróbowania. Jest bardzo sycąca i nie wymaga żadnych dodatków.
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 129
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 161
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 111
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 129
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 161
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 111
Składniki
Ziemniaki i marchewkę myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Następnie warzywa odcedzamy, studzimy i obieramy. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Marchewkę ścieramy na tarce do osobnego naczynia.
Tuńczyka przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.
Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę.
Ser ścieramy na tarce na małych oczkach.
Szczypiorek płuczemy, odsączamy i drobno siekamy.
Na spód szerokiego, szklanego naczynia wykładamy ziemniaki. Wyrównujemy powierzchnię. Posypujemy solą i pieprzem oraz rozsmarowujemy 1-2 łyżki majonezu.
Kolejno wykładamy warstwę tuńczyka, rozsmarowujemy majonez i dajemy pieczarki. Ponownie doprawiamy sałatkę solą i pieprzem. Składniki przykrywamy trzecią warstwą majonezu.
Następnie wykładamy warstwę startej marchewki, posypujemy ją obficie szczypiorkiem, doprawiamy solą i pieprzem i rozsmarowujemy majonez. Górę sałatki posypujemy startym serem.
Sałatkę śnieżne zaspy przed podaniem schładzamy przez minimum 1-2 godziny w lodówce. Smacznego!