Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czym cechuje się sałatka studencka? To przede wszystkim pożywne danie, które da się przygotować w kilka minut – zarówno w akademiku, jak i w polowych warunkach. Sałatka, którą można posilić się w czasie całonocnej nauki albo nad ranem, po szalonej imprezie, musi dostarczać pełnej gamy substancji odżywczych, a przy tym składać się z powszechnie dostępnych, niedrogich produktów. Nie trzeba dodawać, że taki szybki, wzmacniający posiłek powinien też być smaczny! Współcześni studenci nie zadowalają się zupą instant i konserwą turystyczną. I bardzo słusznie! Pełna smaku i witamin sałatka ze świeżych warzyw to znacznie lepszy wybór niż wysokoprzetworzone produkty, które na dłuższą metę nie służą zdrowiu, więc ich wybór jest tylko pozorną oszczędnością.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11914
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6790
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5597
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11914
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6790
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5597
Składniki
Pokrój paluszki surimi w słupki.
Sparz pomidory i obierz ze skórek. Pokrój w cząstki.
Umyj paprykę. Usuń z niej gniazdo nasienne. Pokrój paprykę w niewielkie słupki.
Zetrzyj ser żółty na tarce o grubych oczkach.
Połącz wszystkie składniki w misce. Dodaj majonez, jogurt i sok z cytryny. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.