Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wybierz się w kulinarną podróż na jedną z najpiękniejszych włoskich wysp. Sałatka sycylijska to propozycja idealna na lato, świetnie sprawdzi się na lekki lunch, kolację lub jako dodatek do grilla. Słodkie pomarańcze oraz słone oliwki to odświeżające i niecodzienne połączenie, które doskonale ze sobą współgra. Sałatka z włoskich specjałów będzie hitem, każdej wakacyjnej imprezy.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 108
Składniki
Pomarańcze obierz, postaraj pozbyć się białych cząstek, które mogą nadawać gorzkiego smaku. Następnie pokrój owoce w talarki i przełóż do miski.
Orzeszki lub migdały podpraż na suchej patelni. Jeśli wybierzesz migdały, wcześniej namocz je w ciepłej wodzie, a następnie obierz lub użyj tych bez skórki. Świetnie sprawdzą się również gotowe płatki migdałów.
Oliwki odsącz z zalewy. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Wszystkie składniki dodaj do pomarańczy. Sos do sałatki przygotuj z połączenia oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu, a następnie polej nim sałatkę. Na wierzch połóż garść listków świeżej mięty.