Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka jest sporą dawką dobrodziejstw. Znajdziemy w niej szparagi, pieczarki, rzodkiewki, jajka, sałatę oraz wędzonego indyka. Całość polana sosem winegret sprawia, że zwykłą sałatka nabiera niezwykłego smaku. :)
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 755
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4480
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 90
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 755
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 22
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4480
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 90
Składniki
Wszystkie warzywa umyć.
Ugotować jajka na twardo. Zagotować wodę na szparagi. Szparagi gotować w posolonej i posłodzonej wodzie przez 12 minut.
W tym czasie przygotować sos łącząc ze sobą ocet, miód, musztardę i przyprawy - zblendować. Następnie powoli dodawać olej, cały czas blendując do połączenia jednolitej masy.
Osuszoną sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski. Później pokroić pieczarki, rzodkiewki, jajka w plastry. Szparagi pokroić na kawałki. Indyka pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć oraz polać sosem. Sałatkę najlepiej zjeść od razu po przygotowaniu. Smacznego! :)