Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka jest sporą dawką dobrodziejstw. Znajdziemy w niej szparagi, pieczarki, rzodkiewki, jajka, sałatę oraz wędzonego indyka. Całość polana sosem winegret sprawia, że zwykłą sałatka nabiera niezwykłego smaku. :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1330
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1330
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Składniki
Wszystkie warzywa umyć.
Ugotować jajka na twardo. Zagotować wodę na szparagi. Szparagi gotować w posolonej i posłodzonej wodzie przez 12 minut.
W tym czasie przygotować sos łącząc ze sobą ocet, miód, musztardę i przyprawy - zblendować. Następnie powoli dodawać olej, cały czas blendując do połączenia jednolitej masy.
Osuszoną sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski. Później pokroić pieczarki, rzodkiewki, jajka w plastry. Szparagi pokroić na kawałki. Indyka pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć oraz polać sosem. Sałatkę najlepiej zjeść od razu po przygotowaniu. Smacznego! :)