Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka jest sporą dawką dobrodziejstw. Znajdziemy w niej szparagi, pieczarki, rzodkiewki, jajka, sałatę oraz wędzonego indyka. Całość polana sosem winegret sprawia, że zwykłą sałatka nabiera niezwykłego smaku. :)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3455
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1058
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1288
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 470
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3455
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1058
Składniki
Wszystkie warzywa umyć.
Ugotować jajka na twardo. Zagotować wodę na szparagi. Szparagi gotować w posolonej i posłodzonej wodzie przez 12 minut.
W tym czasie przygotować sos łącząc ze sobą ocet, miód, musztardę i przyprawy - zblendować. Następnie powoli dodawać olej, cały czas blendując do połączenia jednolitej masy.
Osuszoną sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski. Później pokroić pieczarki, rzodkiewki, jajka w plastry. Szparagi pokroić na kawałki. Indyka pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć oraz polać sosem. Sałatkę najlepiej zjeść od razu po przygotowaniu. Smacznego! :)