Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka szwajcarska to świetny pomysł na wykorzystanie poświątecznych resztek. A zazwyczaj pozostaje nam całe mnóstwo szynki i ogórków kiszonych. Czemu więc ich razem nie połączyć i stworzyć coś kompletnie nowego? Ta niesamowicie prosta sałatka składa się jedynie z czterech składników połączonych majonezem. Dzięki swojej prostocie i szybkości przygotowania świetnie sprawdzi się jako przystawka do obiadu, samodzielne śniadanie lub kolacja. Całość jest bardzo wyrazista i aromatyczna. Co ciekawe, smak tej sałatki będzie się różnił za każdym razem – w końcu wszystko zależy od tego, jakie mięso zostanie użyte do jej przygotowania.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 71
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Szynkę porwij w palcach lub pokrój na paseczki. Ogórki kiszone oraz seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Przełóż przygotowane wcześniej składniki do miski sałatkowej. Dołóż majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Sałatkę szwajcarską podawaj po schłodzeniu w lodówce.