Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka szwajcarska to świetny pomysł na wykorzystanie poświątecznych resztek. A zazwyczaj pozostaje nam całe mnóstwo szynki i ogórków kiszonych. Czemu więc ich razem nie połączyć i stworzyć coś kompletnie nowego? Ta niesamowicie prosta sałatka składa się jedynie z czterech składników połączonych majonezem. Dzięki swojej prostocie i szybkości przygotowania świetnie sprawdzi się jako przystawka do obiadu, samodzielne śniadanie lub kolacja. Całość jest bardzo wyrazista i aromatyczna. Co ciekawe, smak tej sałatki będzie się różnił za każdym razem – w końcu wszystko zależy od tego, jakie mięso zostanie użyte do jej przygotowania.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 826
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 826
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Szynkę porwij w palcach lub pokrój na paseczki. Ogórki kiszone oraz seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Przełóż przygotowane wcześniej składniki do miski sałatkowej. Dołóż majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Sałatkę szwajcarską podawaj po schłodzeniu w lodówce.