Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa i prosta w przygotowaniu sałatka szwedzka z ogórków, przygotowana według przepisu bryssska. Oto link do przepisu; https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-salatka-szwedzka-z-ogorkow-na-zime,163053,bryssska.html
miska, tarka, nóż, szklanka, garnek , słoiki,
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 69
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1149
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 220
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 69
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1149
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 220
Składniki
Ogórki myjemy i szatkujemy w plastry, cebulę po obraniu kroimy w piórka, marchewkę po obraniu ścieramy na tarce o grubych oczkach natomiast czosnek obieramy i dodajemy w całości. Na koniec dodajemy cukier, olej, ocet, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników i odstawiamy na 2 godziny. Po 2 godzinach sałatkę wkładamy do słoików dobrze ugniatając. Na wierzch można nalać trochę zalewy. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut od zagotowania wody. Po ugotowaniu i wyjęciu słoiki obracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego
Sałatka po zagotowaniu , gotowa do spiżarni. Polecam