Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa sałatki tatarskiej pochodzi od słynnego sosu z marynowanymi pieczarkami. Dzięki pozostałym składnikom stworzysz idealną kolację na zimno.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 78
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 46
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 78
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 46
Składniki
Ziemniaki i pietruszkę dokładnie umyj i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie do miękkości. Odstaw do wystudzenia, następnie obierz i pokrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i również pokrój w kostkę.
Ogórki kiszone i marynowane pieczarki pokrój na mniejsze kawałki – według uznania, np. w plasterki lub kostkę.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jeśli chcesz złagodzić jej smak, możesz wcześniej sparzyć ją wrzątkiem.
W dużej misce połącz wszystkie składniki: ziemniaki, pietruszkę, jajka, ogórki, pieczarki i cebulę. Dodaj majonez, śmietanę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wszystko wymieszaj i włóż sałatkę tatarską do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem.