Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa sałatki tatarskiej pochodzi od słynnego sosu z marynowanymi pieczarkami. Dzięki pozostałym składnikom stworzysz idealną kolację na zimno.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 179
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22406
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 179
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22406
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 208
Składniki
Ziemniaki i pietruszkę dokładnie umyj i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie do miękkości. Odstaw do wystudzenia, następnie obierz i pokrój w drobną kostkę.
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i również pokrój w kostkę.
Ogórki kiszone i marynowane pieczarki pokrój na mniejsze kawałki – według uznania, np. w plasterki lub kostkę.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Jeśli chcesz złagodzić jej smak, możesz wcześniej sparzyć ją wrzątkiem.
W dużej misce połącz wszystkie składniki: ziemniaki, pietruszkę, jajka, ogórki, pieczarki i cebulę. Dodaj majonez, śmietanę i sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wszystko wymieszaj i włóż sałatkę tatarską do lodówki na minimum 2 godziny przed podaniem.