Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka Temida

Sałatka Temida

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7837

Dodano:

Odsłon: 3005

Sałatka, której nie oprze się nikt, idealna na imprezy, kolacje, drugie śniadanie. Połączenie warzyw z kurczakiem to jest to co lubimy.

Składniki

  • ½ fileta z kurczaka
  • ¾ kapusty pekińskiej
  • Papryka czerwona
  • Pęczek rzodkiewek
  • Ogórek świeży
  • 2 pomidory
  • Feta
  • 1 łyżka oliwy
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżki Vegety Natur do sałatek i dipów
  • Sól
  • Przyprawa do Gyrosa
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka Temida

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą do Gyrosa i prużymy na rozgrzanym oleju, wykładamy na dno naczynia

  2. 2. Kapustę drobno kroimy, przekładamy do miski
    3. Następnie dodajemy pokroje w pół plasterki rzodkiewki, w paski paprykę, ogórka obrane w pół plasterki oraz pomidora pokrojonego w kostkę
    4. Vegetę natur do sałatek i Dipów mieszamy z oliwą i polewamy warzywa, doprawiamy solą, mieszamy

  3. 5. Warzywa wykładamy na mięso i układamy pokrojony w kostkę ser Feta
    6. Sałatka gotowa
    7. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń