Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam przyjemność podzielić się z Państwem przepisem ma elegancką i przepyszną sałatkę, która na pewno będzie królować na imprezowym, świątecznym stole. Również idealna na drugie śniadanie do pracy. Musisz koniecznie przygotować taką sałatkę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8276
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 452
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8276
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 452
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w drobną kostkę. Doprawiam przyprawą Gyros, nie solę, bo przyprawa jest słona. Smażę na rozgrzanym oleju, po usmażeniu studzę.
2. Mini marchewki gotuję w osolonej wodzie. Warzywa myję, osuszam, z papryki usuwam nasiona, kroję w paseczki. Pomidory oraz ogórki kroję w kostkę. Cebulę obieram, drobno kroję. Warzywa przekładam do miski i dodaję mięso.
3. Majonez, jogurt oraz ketchup razem mieszam i dodaję do sałatki. Dokładnie mieszam wszystkie składniki.
4. Na około naczynia układam mix sałat, po środku układam sałatkę i dekoruję kuleczkami mozzarelli. 5. Chłodzę w lodówce.
6. Gotowe. 7. Smacznego.