Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na spodzie szpinakowym to odświętne wydanie .
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12863
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4606
Składniki
Spód szpinakowy: Szpinak miksujemy z dodatkiem żółtek, oleju i przypraw. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a następnie mieszamy ze szpinakiem. Dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie, łyżką mieszamy. Wylewamy na wyłożoną papierem (tylko spód) blaszkę i pieczemy w nagrzanym do 170st C piekarniku ok 30 minut. Przestudzony przekładamy na czystą blaszkę i smarujemy całość serkiem.
Przestudzony przekładamy na czystą blaszkę i smarujemy całość serkiem. Szynkę kroimy w kostkę i układamy na serku. 3 łyżki majonezu, ketchup oraz połowę startego na drobnych oczkach sera żółtego łączymy ze sobą i rozsmarowujemy na warstwie wędliny. Następnie dajemy paprykę konserwową pokrojoną w kostkę. Ugotowane jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ścieramy na grubych oczkach, dodajemy kolejne 3 łyżki majonezu oraz drugą połowę tartego sera. Wykładamy na paprykę i dokładnie rozsmarowujemy. Układamy groszek konserwowy i pokrywamy warstwą żółtek startych na drobnych oczkach oraz posiekanym drobno szczypiorkiem. Sałatkę schładzamy w lodówce kilka godzin przed podaniem.