Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na spodzie szpinakowym to odświętne wydanie .
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 651
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4428
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1712
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 651
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4428
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1712
Składniki
Spód szpinakowy: Szpinak miksujemy z dodatkiem żółtek, oleju i przypraw. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a następnie mieszamy ze szpinakiem. Dodajemy przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie, łyżką mieszamy. Wylewamy na wyłożoną papierem (tylko spód) blaszkę i pieczemy w nagrzanym do 170st C piekarniku ok 30 minut. Przestudzony przekładamy na czystą blaszkę i smarujemy całość serkiem.
Przestudzony przekładamy na czystą blaszkę i smarujemy całość serkiem. Szynkę kroimy w kostkę i układamy na serku. 3 łyżki majonezu, ketchup oraz połowę startego na drobnych oczkach sera żółtego łączymy ze sobą i rozsmarowujemy na warstwie wędliny. Następnie dajemy paprykę konserwową pokrojoną w kostkę. Ugotowane jajka dzielimy na białka i żółtka. Białka ścieramy na grubych oczkach, dodajemy kolejne 3 łyżki majonezu oraz drugą połowę tartego sera. Wykładamy na paprykę i dokładnie rozsmarowujemy. Układamy groszek konserwowy i pokrywamy warstwą żółtek startych na drobnych oczkach oraz posiekanym drobno szczypiorkiem. Sałatkę schładzamy w lodówce kilka godzin przed podaniem.