Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślę, że barszcz ukraiński każdy zna. Moja sałatka to taki barszcz ukraiński na sucho. Bardzo smaczna sałatka.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 682
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 654
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 247
Składniki
Białą fasolę przepłukać na sicie i osaczyć. Buraczki ze słoika dobrze odcisnąć z soku. Najlepiej na sicie. Kapustę pekińską drobno pokroić i wymieszać z buraczkami ze słoika, białą fasolą i bardzo drobno pokrojoną szalotką. Jeśli nie mamy gotowych buraczków w słoiczku, to oczywiście można buraki po prostu ugotować lub upiec i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać olej lniany i ocet jabłkowy, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku.Dokładnie wymieszać. Można wcześniej odłożyć 2 łyżki fasoli do dekoracji. Sałatkę przełożyć do salaterki i na wierzchu ułożyć połówki małych pomidorków oraz pokrojone na plasterki lub ćwiartki jajka. Porobić jeszcze kleksy z majonezu. Głównie na jajkach. Oprószyć solą i pieprzem czarnym do smaku. Udekorować listkami natki pietruszki. Smacznego
Jeśli nie mamy gotowych buraczków w słoiczku, to oczywiście można buraki po prostu ugotować lub upiec i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ważne, żeby przed dodaniem do sałatki dobrze odcisnąć buraki..