Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato jest pełne warzyw, z których trzeba korzystać, dlatego mam dla Was propozycje na warzywną sałatkę, którą można podać do mięsa jako dodatek lub na śniadanie, kolacje.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
1. Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram i kroję na 4 części. 2. Rzodkiewki, ogórka kroję na pół plasterki, cebulę obieram, kroję drobno, paprykę oczyszczam z nasion kroję w paseczki, pomidora kroję w kostkę. Wszystkie warzywa przekładam do miski, dodaję oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, bazylie, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszam.
3. Na dnie naczynia układam rukolę, następnie wykładam warzywa. Na warzywach układam pokrojone jajka oraz pokrojony ser feta. 4. Sałatkę chłodzę w lodówce i podaję, jako śniadanie, kolacja lub przekąska.
5. Gotowa. 6. Smacznego.