Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato jest pełne warzyw, z których trzeba korzystać, dlatego mam dla Was propozycje na warzywną sałatkę, którą można podać do mięsa jako dodatek lub na śniadanie, kolacje.
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 47
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 818
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 71
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 47
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 818
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 71
Składniki
1. Jajka gotuję na twardo, po ugotowaniu studzę, obieram i kroję na 4 części. 2. Rzodkiewki, ogórka kroję na pół plasterki, cebulę obieram, kroję drobno, paprykę oczyszczam z nasion kroję w paseczki, pomidora kroję w kostkę. Wszystkie warzywa przekładam do miski, dodaję oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, bazylie, sól oraz pieprz. Dokładnie mieszam.
3. Na dnie naczynia układam rukolę, następnie wykładam warzywa. Na warzywach układam pokrojone jajka oraz pokrojony ser feta. 4. Sałatkę chłodzę w lodówce i podaję, jako śniadanie, kolacja lub przekąska.
5. Gotowa. 6. Smacznego.