Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, pożywny i praktyczny pomysł na lunch to sałatka w słoiku. Wystarczy pokroić swoje ulubione składniki, włożyć do słoiczka i zabrać do pracy. To świetne rozwiązanie dla wszystkich tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłków, ale także dla sportowców i osób aktywnych fizycznie, które taką sałatkę mogą zjeść tuż po treningu. Dzisiaj zapraszam na moją wersję sałatki z dodatkiem awokado, jajek przepiórczych i pistacji :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414496
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414496
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Składniki
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo przez około 3 minuty w osolonej wodzie (aby nie pękały i łatwiej się obierały), obieramy ze skorupki i kroimy je na pół. Składniki układamy w słoiku warstwami: sałata, połówki pomidorków cherry, pokrojone w kostkę awokado, jajka przepiórcze, cykoria, jarmuż i pistacje, a następnie zamykamy i zabieramy do pracy.
Tuż przed posiłkiem dodajemy do naszej sałatki ulubiony dressing. Życzę smacznego! :)