Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-06-2015
Propozycja na smaczną, zdrową i pożywną sałatkę w stylu greckim z pełnoziarnistym makaronem, serem feta i warzywami. Całość otula sos na bazie oliwy z oliwek z nutą bazylii i czosnku.
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1329
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 71
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4391
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 127
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1329
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 71
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4391
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 127
Składniki
Na początku przygotowujemy sos. Oliwę z oliwek i ocet jabłkowy przelewamy do naczynia, dodajemy czosnek, listki bazyliowe, cukier brzozowy i szczyptę soli - wszystko miksujemy i odstawiamy dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Ser feta kroimy w kostkę, oliwki i kukurydzę odcedzamy z zalewy, pomidory kroimy na półćwiartki, a liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miseczek. Przed podaniem składniki polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Życzę smacznego! :)