Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-06-2015
Propozycja na smaczną, zdrową i pożywną sałatkę w stylu greckim z pełnoziarnistym makaronem, serem feta i warzywami. Całość otula sos na bazie oliwy z oliwek z nutą bazylii i czosnku.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 252
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2737
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 882
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14398
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 252
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2737
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 882
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14398
Składniki
Na początku przygotowujemy sos. Oliwę z oliwek i ocet jabłkowy przelewamy do naczynia, dodajemy czosnek, listki bazyliowe, cukier brzozowy i szczyptę soli - wszystko miksujemy i odstawiamy dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Ser feta kroimy w kostkę, oliwki i kukurydzę odcedzamy z zalewy, pomidory kroimy na półćwiartki, a liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miseczek. Przed podaniem składniki polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Życzę smacznego! :)