Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-06-2015
Propozycja na smaczną, zdrową i pożywną sałatkę w stylu greckim z pełnoziarnistym makaronem, serem feta i warzywami. Całość otula sos na bazie oliwy z oliwek z nutą bazylii i czosnku.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 30
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4182
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8614
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 878
Składniki
Na początku przygotowujemy sos. Oliwę z oliwek i ocet jabłkowy przelewamy do naczynia, dodajemy czosnek, listki bazyliowe, cukier brzozowy i szczyptę soli - wszystko miksujemy i odstawiamy dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy i hartujemy zimną wodą.
Ser feta kroimy w kostkę, oliwki i kukurydzę odcedzamy z zalewy, pomidory kroimy na półćwiartki, a liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miseczek. Przed podaniem składniki polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Życzę smacznego! :)