Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Talerzyki z tortilli to spasób na podanie sałatki. Do środka dajemy co akurat mamy. Liczy się tu podanie
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1330
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1330
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 245
Składniki
Najpierw lekko zwilżyć wodą tortillę, kładąc na nią nasączony wodą ręczniczek papierowy, żeby podczas wkładania do formy nie popękała - jest bardziej plastyczna. Tortille umieść w formie na babkę i zapiecz w piekarniku 180 stopni C około 5-10 minut. Szparagi umyj, przetnij na 3 równe części i gotuj w osolonym wrzątku ok. 3 minut. Pieczarki umyj, przekrój na ćwiartki i zacznij rumienić na maśle z olejem, posól i posyp pieprzem. Do misy wsyp szpinak lub mix sałat, pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w krążki, odcedzone szparagi, pieczarki, porwaną mozzarellę. Całość wymieszaj i napełniaj miseczki tortilli. Z oliwy z oliwek, soku z cytryny i skórki zrób sos winegret. Posól go i popieprz. Podawaj w osobnym naczyniu, aby każdy mógł polać sobie bezpośrednio przed jedzeniem. Posyp pestkami dyni.