Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Talerzyki z tortilli to spasób na podanie sałatki. Do środka dajemy co akurat mamy. Liczy się tu podanie
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 66
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 13
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 246
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4076
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 66
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 13
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 246
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4076
Składniki
Najpierw lekko zwilżyć wodą tortillę, kładąc na nią nasączony wodą ręczniczek papierowy, żeby podczas wkładania do formy nie popękała - jest bardziej plastyczna. Tortille umieść w formie na babkę i zapiecz w piekarniku 180 stopni C około 5-10 minut. Szparagi umyj, przetnij na 3 równe części i gotuj w osolonym wrzątku ok. 3 minut. Pieczarki umyj, przekrój na ćwiartki i zacznij rumienić na maśle z olejem, posól i posyp pieprzem. Do misy wsyp szpinak lub mix sałat, pomidorki koktajlowe, cebulę pokrojoną w krążki, odcedzone szparagi, pieczarki, porwaną mozzarellę. Całość wymieszaj i napełniaj miseczki tortilli. Z oliwy z oliwek, soku z cytryny i skórki zrób sos winegret. Posól go i popieprz. Podawaj w osobnym naczyniu, aby każdy mógł polać sobie bezpośrednio przed jedzeniem. Posyp pestkami dyni.