Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca, smaczna sałatka Gyros podana z pasztecikami.
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114584
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7395
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114584
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7395
Składniki
Filet kroimy w drobną kostkę cm/cm, przyprawiamy przyprawą Gyros i smażymy z odrobiną oleju. Po usmażeniu pozostawiamy do ostygnięcia. Kapustę kroimy w drobne wiórka delikatnie przyprawiając solą i pieprzem. Do kapusty dodajemy startą marchew na wiórka, zielony groszek, kukurydzę drobno pokrojone ogórki konserwowe, cebulę. Smarujemy cienką warstwę z ketchupu i majonezu i na nie układamy smażone kostki z fileta.
Powtarzamy kolejność warstw do skończenia składników. Zrobioną sałatkę przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na godzinę. Smacznego!!!