Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy już chyba znają tę sałatkę warstwową Gyros i choć ja często ją robię tylko, że w wersji wymieszanej, to teraz przyszła pora na orginał. Sałatka, pyszna, bardzo aromatyczna, chrupiąca i powiedziałabym delikatna.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 884
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 814
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 884
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 814
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Składniki
Piersi płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowy i kroimy w grubą kostkę. Do mięsa dodajemy oregano, przyprawę do kebaba, oliwę, czosnek, oraz sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy i smażymy do miękkości na patelni bez tłuszczu. Mięso smażymy, aż się porządnie zarumieni. Usmażone mięso odkładamy do ostygnięcia.
Ostudzone mięso wykładamy na dno wysokiej szklanej misy.
Na mięso wykładamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na cebulę nakładamy warstwę majonezu.
Na majonez wykładamy kukurydzę. Na kukurydzę układamy pokrojone w kostkę ogórki.
Na ogórki nakładamy warstwę ketchupu. Na ketchup układamy poszatkowaną sałatę.
Sałatkę wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego !!!
;-D
;-)))