Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 47
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9187
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 47
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9187
Składniki
Serki topione zamrozić. Białka oddzielić od żółtek. Osobno pokroić w drobną kostkę. Cebule, paprykę drobno posiekać (osobno). Kukurydzę odsączyć na sitku. Marchewki ugotować i pokroić w kostkę. Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce zaczynając od pokrojonych białek z jajek, następnie posypujemy je startymi na grubych oczkach tarki zamrożonymi serkami topionymi, doprawiamy solą i pieprzem, następnie przekładami 3-5 łyżkami majonezu, dalej mamy warstwę cebuli, kukurydzy, papryki, marchewki i żółtek jajek. Doprawiamy solą i pieprzem i smarujemy 3-5 łyżkami majonezu. Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki. Serki topione najlepiej zostawić na noc w zamrażalniku. W wersji szybkiej sałatki nie mrożę ich, a rozcieram z majonezem.