Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1121
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1121
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Serki topione zamrozić. Białka oddzielić od żółtek. Osobno pokroić w drobną kostkę. Cebule, paprykę drobno posiekać (osobno). Kukurydzę odsączyć na sitku. Marchewki ugotować i pokroić w kostkę. Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce zaczynając od pokrojonych białek z jajek, następnie posypujemy je startymi na grubych oczkach tarki zamrożonymi serkami topionymi, doprawiamy solą i pieprzem, następnie przekładami 3-5 łyżkami majonezu, dalej mamy warstwę cebuli, kukurydzy, papryki, marchewki i żółtek jajek. Doprawiamy solą i pieprzem i smarujemy 3-5 łyżkami majonezu. Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki. Serki topione najlepiej zostawić na noc w zamrażalniku. W wersji szybkiej sałatki nie mrożę ich, a rozcieram z majonezem.