Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Serki topione zamrozić. Białka oddzielić od żółtek. Osobno pokroić w drobną kostkę. Cebule, paprykę drobno posiekać (osobno). Kukurydzę odsączyć na sitku. Marchewki ugotować i pokroić w kostkę. Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce zaczynając od pokrojonych białek z jajek, następnie posypujemy je startymi na grubych oczkach tarki zamrożonymi serkami topionymi, doprawiamy solą i pieprzem, następnie przekładami 3-5 łyżkami majonezu, dalej mamy warstwę cebuli, kukurydzy, papryki, marchewki i żółtek jajek. Doprawiamy solą i pieprzem i smarujemy 3-5 łyżkami majonezu. Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki. Serki topione najlepiej zostawić na noc w zamrażalniku. W wersji szybkiej sałatki nie mrożę ich, a rozcieram z majonezem.