Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami po obiedzie zostaje kawałek brokuła, gdy nikt nie ma na niego ochoty można go wykorzystać do sałatki.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8520
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2992
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Ugotowanego brokuła kroimy w mniejsze kawałki i umieszczamy w dwóch niewielkich salaterkach lub pucharkach, wierzch każdej porcji smarujemy łyżką majonezu. Jajka ścieramy na dużych oczkach tarki i wykładamy na brokuły. Ponownie smarujemy majonezem. Z pomidora usuwamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w kostkę, rozkładamy równomiernie na wierzchu sałatki. Podajemy od razu po przyrządzeniu.