Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka warstwowa, do której często powracam. Ładnie się prezentuje i wspaniale smakuje. Ciekawe połączenie składników min. tuńczyka, buraczków i sera fety. Warto choć raz spróbować:)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2610
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7570
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2610
Składniki
Buraczki gotujemy lub pieczemy w piekarniku do miękkości, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę lub ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę drobno siekamy. Sałatkę układamy warstwowo: - na spód połowę ryżu - smarujemy cienką warstwą majonezu - warstwa posiekanych jajek /mozemy je oprószyć solą i pieprzem/ - cienka warstwa majonezu - posiekana cebula - odsączony z zalewy i rozdrobniony widelcem tuńczyk - pozostały ryż - warstwa majonezu - buraczki - pokrojony w kostkę lub pokruszony ser feta