Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka warstwowa, do której często powracam. Ładnie się prezentuje i wspaniale smakuje. Ciekawe połączenie składników min. tuńczyka, buraczków i sera fety. Warto choć raz spróbować:)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Buraczki gotujemy lub pieczemy w piekarniku do miękkości, studzimy, obieramy i kroimy w małą kostkę lub ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Cebulę drobno siekamy. Sałatkę układamy warstwowo: - na spód połowę ryżu - smarujemy cienką warstwą majonezu - warstwa posiekanych jajek /mozemy je oprószyć solą i pieprzem/ - cienka warstwa majonezu - posiekana cebula - odsączony z zalewy i rozdrobniony widelcem tuńczyk - pozostały ryż - warstwa majonezu - buraczki - pokrojony w kostkę lub pokruszony ser feta