Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka warstwowa z daktylami

Sałatka warstwowa z daktylami

Autor:

Przepisów i artykułów: 458 Ocena: 4253

Dodano:

Odsłon: 10481

Sałatka jak większość z nich ale po dodaniu kilku suszonych daktyli- jej smak nabiera głębi. Polecam.

Składniki

  • 1/2 szklanki ugotowanego makaronu GARGANELLI
  • 4 duże plastry szynki
  • 1/2 główki sałaty lodowej
  • 1/2 zielonego ogórka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 łyżki pokrojonych czarnych oliwek
  • 1/2 opakowania sera fety
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 10 suszonych daktyli
  • Sos:
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka warstwowa z daktylami

Przygotowanie

  1. W szklanej salaterce układać warstwami:
    ugotowany makaron, sałatkę, szynkę, kukurydzę, zielony ogórek, ser feta, cebulę, oliwki i daktyle.
    Składniki sosu wymieszać i polać sałatkę przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń