Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy zapakować w słoik lub pudełka i w drogę, do pracy, szkoły czy inne wyjście.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 33
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 33
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 144
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2494
Składniki
Kuskus wsypać do miseczki i zalać go wrzątkiem tak, aby woda lekko wystawała ponad jego powierzchnię. Posolić go, przemieszać i przykryć talerzykiem lub pokrywką na kilka minut aż napęcznieje. Gotowy przemieszać widelcem i wystudzić. Majonez doprawić dość mocno przyprawami i wymieszać. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę a fasolę odsączyć i wypłukać potem kabanosa pokroić w plasterki. Każdy składnik umieścić w osobnych naczyniach ( będzie trochę zmywania ). Na dno szklaneczek ( u mnie 4 ) rozłożyć kuskus, potem kabanosy. Następnie kłaść ogórki, pomidory i cebulę za każdym razem warstwy lekko dociskając. Potem nałożyć fasole i kapustę a na koniec dodać majonez i rozłożyć kiełki rzodkiewki. Sałatkę podawać po około 10 minutach.