Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy zapakować w słoik lub pudełka i w drogę, do pracy, szkoły czy inne wyjście.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1102
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113481
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1533
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1102
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113481
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1533
Składniki
Kuskus wsypać do miseczki i zalać go wrzątkiem tak, aby woda lekko wystawała ponad jego powierzchnię. Posolić go, przemieszać i przykryć talerzykiem lub pokrywką na kilka minut aż napęcznieje. Gotowy przemieszać widelcem i wystudzić. Majonez doprawić dość mocno przyprawami i wymieszać. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę a fasolę odsączyć i wypłukać potem kabanosa pokroić w plasterki. Każdy składnik umieścić w osobnych naczyniach ( będzie trochę zmywania ). Na dno szklaneczek ( u mnie 4 ) rozłożyć kuskus, potem kabanosy. Następnie kłaść ogórki, pomidory i cebulę za każdym razem warstwy lekko dociskając. Potem nałożyć fasole i kapustę a na koniec dodać majonez i rozłożyć kiełki rzodkiewki. Sałatkę podawać po około 10 minutach.