Sałatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2636
Dodano: 13.04.2019
Odsłon: 1483
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Składniki:
200 g ugotowanego ryżu na sypko
300 g majonezu
2 puszki tuńczyka po (170g) w oleju.
Razem (240 g) po odsączeniu
3 średnie ugotowane marchewki
250 g sera
4 gotowane jajka
Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie: 1.
Na tarce zetrzeć ugotowane jajka, marchew i ser.
2. W misce ułożyć sałatkę:
Pierwsza warstwa - gotowany ryż, posmarować majonezem i posypać solą i pieprzem. Następnie wyłożyć rozdrobnione kawałki tuńczyka, znowu posmarować majonezem i doprawić solą i pieprzem.
3.Posypać marchewką i serem, posmarować majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
Następnie kolejna warstwa ryżu posmarować majonezem i przyprawić solą i pieprzem.
Na końcu ułożyć jajka starte na tarce i posmarować majonezem. Udekorować koperkiem i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Smacznego.
Ps: Warstwy majonezu smarujemy cienko.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 13 kwietnia 2019Zgłoś do usunięcia
bardzo lubimy :)1 Kto głosował? | Odpowiedz