Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dla wielbicieli tuńczyka :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4508
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12216
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5657
Składniki
Składniki: 200 g ugotowanego ryżu na sypko 300 g majonezu 2 puszki tuńczyka po (170g) w oleju. Razem (240 g) po odsączeniu 3 średnie ugotowane marchewki 250 g sera 4 gotowane jajka Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie: 1. Na tarce zetrzeć ugotowane jajka, marchew i ser. 2. W misce ułożyć sałatkę: Pierwsza warstwa - gotowany ryż, posmarować majonezem i posypać solą i pieprzem. Następnie wyłożyć rozdrobnione kawałki tuńczyka, znowu posmarować majonezem i doprawić solą i pieprzem. 3.Posypać marchewką i serem, posmarować majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Następnie kolejna warstwa ryżu posmarować majonezem i przyprawić solą i pieprzem. Na końcu ułożyć jajka starte na tarce i posmarować majonezem. Udekorować koperkiem i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Smacznego. Ps: Warstwy majonezu smarujemy cienko.