Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Sałatka warstwowa z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2287

Dodano:

Odsłon: 666

Sałatka dla wielbicieli tuńczyka :)

Składniki

  • Składniki w opisie :)
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki:
    200 g ugotowanego ryżu na sypko
    300 g majonezu
    2 puszki tuńczyka po (170g) w oleju.
    Razem (240 g) po odsączeniu
    3 średnie ugotowane marchewki
    250 g sera
    4 gotowane jajka
    Sól i pieprz do smaku

  2. Przygotowanie: 1.
    Na tarce zetrzeć ugotowane jajka, marchew i ser.

    2. W misce ułożyć sałatkę:

    Pierwsza warstwa - gotowany ryż, posmarować majonezem i posypać solą i pieprzem. Następnie wyłożyć rozdrobnione kawałki tuńczyka, znowu posmarować majonezem i doprawić solą i pieprzem.
    3.Posypać marchewką i serem, posmarować majonezem, przyprawić solą i pieprzem.
    Następnie kolejna warstwa ryżu posmarować majonezem i przyprawić solą i pieprzem.
    Na końcu ułożyć jajka starte na tarce i posmarować majonezem. Udekorować koperkiem i przechowywać w lodówce przez 30 minut. Smacznego.
    Ps: Warstwy majonezu smarujemy cienko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń