Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-01-2020
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, a także jako przystawka na imprezie. Jest pyszna i efektowna. Przepis na 4 pucharki.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24773
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24773
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Składniki
Przygotować sos musztardowy. W misce wymieszać jogurt z majonezem i musztardą. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Jajka ugotować na twardo. Następnie rozdzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na tarce, a żółtka rozgnieść widelcem. Cebulę okroić w drobną kostkę. Koperek posiekać. Tuńczyka odsączyć. W pucharkach po kolei od spodu układamy: tarte białka jajek, groszek konserwowy, tuńczyk, cebulę, siekany koperek, kukurydzę, tarty żółty ser i na górze rozgniecione żółtko. Warstwy przekładamy sosem musztardowym.