Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-01-2020
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka świetnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, a także jako przystawka na imprezie. Jest pyszna i efektowna. Przepis na 4 pucharki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3788
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 626
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 724
Składniki
Przygotować sos musztardowy. W misce wymieszać jogurt z majonezem i musztardą. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Jajka ugotować na twardo. Następnie rozdzielić białka od żółtek. Białka zetrzeć na tarce, a żółtka rozgnieść widelcem. Cebulę okroić w drobną kostkę. Koperek posiekać. Tuńczyka odsączyć. W pucharkach po kolei od spodu układamy: tarte białka jajek, groszek konserwowy, tuńczyk, cebulę, siekany koperek, kukurydzę, tarty żółty ser i na górze rozgniecione żółtko. Warstwy przekładamy sosem musztardowym.