Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu sałatka warstwowa z jajkiem, tuńczykiem, żółtym serem, czerwoną cebulą i ogórkiem kiszonym idealna na różne imprezy.
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 141
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10653
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 141
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1159
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10653
Składniki
Jajka ugotuj na twardo wystudź i oddziel żółtka od białek. Ogórki kiszone i cebulę pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Sałatkę układaj warstwowo w salaterce. Na dno posmaruj 2 łyżki majonezu, zetrzyj białka na tarce o grubych oczkach, ułóż cebulę pokrojoną w kostkę, posmaruj całość 2 łyżkami majonezu, zetrzyj żółty ser na tarce o grubych oczkach, ułóż ogórki kiszone pokrojone w kostkę, tuńczyka, posmaruj 2 łyżkami majonezu, na wierzch zetrzyj żółtka na tarce o drobnych oczkach.
Sałatki nie solić i nie pieprzyć. Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce.