Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Salatka warstwiowa z tuńczykiem, jajkiem i makaronem w kszałcie ryżu z dodatkiem ogórków konserwowych i żółtego sera na bazie majonezu, to doskona przekąska idealna na domowe imprezyna i nie tylko. Ciekawe połączenie różnych składników tworzy pyszną kompozycję, dzięki czemu sałatka zyskuje niepowtarzalny smak.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 298
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 704
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 717
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 22
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 298
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 704
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 717
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 22
Składniki
Ogórki konserwowe drobno siekamy. Ugotowane na twardo jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na dnie szklanej miski układamy ugotowany i wystudzony makaron. Na warstwie makaronu dokładnie rozprowadzamy 3-4 łyżki majonezu. Warstwę majonezu oprószamy niewileką ilością soli oraz czarnym pieprzem. Kolejną warstwę sałatki stanowi połowa odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka. Na tuńczyku umieszczamy posiekane ogórki. Następną warstwę sałatki stanowi kolejna porcja rozsmarownego majonezu około 3-4 łyżki, majonez również posypujemy solą i czarnym pieprzem. Na warstwie majonezu umieszczamy pozostałego tuńczyka. Na tuńczyku układamy starte na tarce jajka. Na warstwie jajek równomiernie rozprowadzamy pozostały majonez, który oprószamy solą i czarnym pieprzem. Na wierzchu sałatku umieszczamy starty na tarce żółty ser. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.