Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idąc w gości, chcieliśmy zrobić coś,co się zawsze sprawdza. Postawiliśmy na sałatkę warstwową, która pięknie prezentuje się w przezroczystej misce. Zamiast majonezu użyliśmy duńskiej remulady.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7972
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 339
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3344
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7972
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 339
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3344
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Składniki
Zacierki gotujemy al dente w osolonym wrzątku, przelewamy zimną wodą, odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białko od żółtek. Mango obieramy i kroimy w kostkę, układamy na dno naczynia. Makaron mieszamy z sosem i posiekaną natką pietruszki. Dzielimy na dwie części, układamy na mango. Kolejną warstwą jest osączony z zalewy tuńczyk. Na tuńczyka układamy odcedzoną kukurydzę, następnie posiekane białka jajek (można lekko oprószyć solą i pieprzem). Na białka wykładamy drugą puszkę osączonego tuńczyka, następnie pozostały makaron, wierzch posypujemy pokruszonymi żółtkami jajek.