Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idąc w gości, chcieliśmy zrobić coś,co się zawsze sprawdza. Postawiliśmy na sałatkę warstwową, która pięknie prezentuje się w przezroczystej misce. Zamiast majonezu użyliśmy duńskiej remulady.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326882
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326882
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12154
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17093
Składniki
Zacierki gotujemy al dente w osolonym wrzątku, przelewamy zimną wodą, odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białko od żółtek. Mango obieramy i kroimy w kostkę, układamy na dno naczynia. Makaron mieszamy z sosem i posiekaną natką pietruszki. Dzielimy na dwie części, układamy na mango. Kolejną warstwą jest osączony z zalewy tuńczyk. Na tuńczyka układamy odcedzoną kukurydzę, następnie posiekane białka jajek (można lekko oprószyć solą i pieprzem). Na białka wykładamy drugą puszkę osączonego tuńczyka, następnie pozostały makaron, wierzch posypujemy pokruszonymi żółtkami jajek.