Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idąc w gości, chcieliśmy zrobić coś,co się zawsze sprawdza. Postawiliśmy na sałatkę warstwową, która pięknie prezentuje się w przezroczystej misce. Zamiast majonezu użyliśmy duńskiej remulady.
taka szybka, lekka sałatka
Odsłon: 18
Usmażone placki ziemniaczane podane z kawałkami mięsa polane sosem wieprzowym...
Odsłon: 28
Pyszny chlebek, mięciutki w środku, o chrupiącej dobrze wypieczonej skórce. C...
Odsłon: 219
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 456
taka szybka, lekka sałatka
Odsłon: 18
Usmażone placki ziemniaczane podane z kawałkami mięsa polane sosem wieprzowym...
Odsłon: 28
Pyszny chlebek, mięciutki w środku, o chrupiącej dobrze wypieczonej skórce. C...
Odsłon: 219
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 456
Składniki
Zacierki gotujemy al dente w osolonym wrzątku, przelewamy zimną wodą, odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białko od żółtek. Mango obieramy i kroimy w kostkę, układamy na dno naczynia. Makaron mieszamy z sosem i posiekaną natką pietruszki. Dzielimy na dwie części, układamy na mango. Kolejną warstwą jest osączony z zalewy tuńczyk. Na tuńczyka układamy odcedzoną kukurydzę, następnie posiekane białka jajek (można lekko oprószyć solą i pieprzem). Na białka wykładamy drugą puszkę osączonego tuńczyka, następnie pozostały makaron, wierzch posypujemy pokruszonymi żółtkami jajek.