Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W odskoczni od naszej ukochanej sałatki warzywnej , tradycyjnej , proponuję sałatkę warstwową .
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15369
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4597
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 267
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4827
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15369
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4597
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 267
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4827
Składniki
Potrzebujesz również : * Naczynie przeźroczyste , podłużne , wysokie , do układania sałatki - Ja użyłam plastikowe pojemniki , które mogę zamknąć , oraz bo są wygodne w serwowaniu . Ziemniaki , marchew , buraczki gotujemy do miękkości . Ugotowane ziemniaki i marchew , obieramy kroimy w kostkę i odkładamy każde osobno na talerzyki. Ugotowane i obrane buraczki , ścieramy na tarce o grubych oczkach Jajka gotujemy na twardo , obieramy i kroimy w kostkę . Śledzie moczymy kilka godzin , kilka razy zmieniając wodę . Następnie delikatnie osuszamy i kroimy w grubszą kostkę . Groszek oraz kukurydzę odsączamy na sitku . Ogórki kroimy w kostkę . Jabłko obieramy i kroimy w kostkę .
Składamy Ziemniaki dzielimy na dwie części . Na dno naczynia usypujemy warstwę ziemniaków , następnie marchewkę oraz jabłko. Delikatnie solimy , pieprzymy i smarujemy cienką warstwą majonezu . Następnie dajemy groszek oraz kukurydzę , śledzie . Solimy , pieprzymy , smarujemy majonezem . Na koniec kładziemy buraczki , jajka , ogórek oraz drugą część ziemniaków . Ponownie solimy , pieprzymy i kładziemy grubszą warstwę majonezu . Dla dekoracji możemy położyć pietruszkę , koper lub szczypiorek .