Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna powoli stuka nam do okien. Należałoby odchudzić menu. Warzywnie i kolorowo
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2375
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1871
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2375
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1871
Składniki
Z ugotowanego wcześniej rosołu wyjęłam włoszczyznę. Pokroiłam drobno marchew, seler, pietruszkę. Dorzuciłam odcedzony groszek. Potem dodałam pokrojone w kostkę jabłka, od razu ogórki kiszone żeby jabłka nie ściemniały, Ugotowane jajka przelałam zimną wodą, obrałam, dodałam do sałatki. Wrzuciłam łyżkę musztardy wileńskiej, 3 łyżki jogurtu Klimeko 9% , przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i jedną drobno posiekaną białą cebulę. Sól, pieprz do smaku. Wszystko wymieszałam, przełożyłam do mniejszej miski, udekorowałam zieloną pietruszką.