Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka warzywna

Sałatka warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 58

Dodano:

Odsłon: 2141

Wiosna powoli stuka nam do okien. Należałoby odchudzić menu. Warzywnie i kolorowo

Składniki

  • 1 włoszczyzna: 4 marchewki, 1 seler, 3 pietruszki
  • 4-6 szt ogórków kiszonych
  • 2 jabłka
  • 3 jajka
  • puszka groszku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka musztardy
  • 3 łyżki jogurtu Klimeko 9% (zamiast majonezu)
  • dwa ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka warzywna

Przygotowanie

  1. Z ugotowanego wcześniej rosołu wyjęłam włoszczyznę. Pokroiłam drobno marchew, seler, pietruszkę. Dorzuciłam odcedzony groszek. Potem dodałam pokrojone w kostkę jabłka, od razu ogórki kiszone żeby jabłka nie ściemniały, Ugotowane jajka przelałam zimną wodą, obrałam, dodałam do sałatki. Wrzuciłam łyżkę musztardy wileńskiej, 3 łyżki jogurtu Klimeko 9% , przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku i jedną drobno posiekaną białą cebulę. Sól, pieprz do smaku.
    Wszystko wymieszałam, przełożyłam do mniejszej miski, udekorowałam zieloną pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń