Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie niezmienna od lat, warto ją ładnie udekorować.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 778
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 541
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 778
Składniki
U mnie sałatkę warzywną przygotowuje się bez białych warzyw korzeniowych, które "zamulają" smak. Warzywa powinny być gotowane w mundurkach a nie wygotowane ze smaku z rosołu. Często używam pora zamiast cebuli, jest mniej ostry. Ziemniaki gotuje się marchewką 30 min od zagotowania, jaja osobno 8 minut. Do krojenia w kosteczkę używam często "okrągłej kratki" Takie metalowe kółko z siatką metalową. Najlepiej jest od razu wymieszać sos, ziemniaki i jaja wkrawa się na koniec aby nie rozpadły się w czasie mieszania. Przed mieszaniem najlepiej sałatkę posolić. Aby wszystkie smaki były dobrze wyczuwalne można zawsze coś dodać np, jabłka czy ogórka, cebuli.
Smacznego :)