Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie niezmienna od lat, warto ją ładnie udekorować.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1063
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 66
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 255
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1063
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 66
Składniki
U mnie sałatkę warzywną przygotowuje się bez białych warzyw korzeniowych, które "zamulają" smak. Warzywa powinny być gotowane w mundurkach a nie wygotowane ze smaku z rosołu. Często używam pora zamiast cebuli, jest mniej ostry. Ziemniaki gotuje się marchewką 30 min od zagotowania, jaja osobno 8 minut. Do krojenia w kosteczkę używam często "okrągłej kratki" Takie metalowe kółko z siatką metalową. Najlepiej jest od razu wymieszać sos, ziemniaki i jaja wkrawa się na koniec aby nie rozpadły się w czasie mieszania. Przed mieszaniem najlepiej sałatkę posolić. Aby wszystkie smaki były dobrze wyczuwalne można zawsze coś dodać np, jabłka czy ogórka, cebuli.
Smacznego :)