Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjna warzywna sałatka, królowa wielu przyjęć i świąt. Zrobiłam ją w kształcie połówki ananasa.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1190
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4849
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1501
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1190
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4849
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1501
Składniki
Ziemniaki i seler gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek, ogórki kiszone również kroimy w kostkę. Groszek zielony z marchewką i kukurydzę wysypujemy na sitko i osączamy z wody. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, dodajemy musztardę, mieszamy, solimy, pieprzymy i dalej mieszamy.
Gdy sałatka jest dobrze doprawiona do smaku dodajemy wcześniej zrobiony majonez i ponownie mieszamy.
Sałatkę dekorujemy według swego upodobania. Ja zrobiłam dekorację z pokrojonych pieczarek i szczypioru w kształcie ananasa.
Smacznego !!!