Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjna warzywna sałatka, królowa wielu przyjęć i świąt. Zrobiłam ją w kształcie połówki ananasa.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 242
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4328
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1235
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 242
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4328
Składniki
Ziemniaki i seler gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek, ogórki kiszone również kroimy w kostkę. Groszek zielony z marchewką i kukurydzę wysypujemy na sitko i osączamy z wody. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, dodajemy musztardę, mieszamy, solimy, pieprzymy i dalej mieszamy.
Gdy sałatka jest dobrze doprawiona do smaku dodajemy wcześniej zrobiony majonez i ponownie mieszamy.
Sałatkę dekorujemy według swego upodobania. Ja zrobiłam dekorację z pokrojonych pieczarek i szczypioru w kształcie ananasa.
Smacznego !!!