Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna w zalewie z oliwy, octu, cukru i soli w skład której wchodzą warzywa takie jak kapusta, papryki czerwone, papryki zielone, ogórki gruntowe, marchew i cebula.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5801
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12101
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 296
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5801
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12101
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 296
Składniki
Wykonanie zalewy: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, mieszamy, studzimy.
Wykonanie sałatki: Kapustę szatkujemy, ogórki kroimy w plasterki razem ze skórką, marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka. Obrane cebule kroimy w piórka, wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski. Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy zimną zalewą i ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików. Pasteryzujemy 15-20 minut od momentu wrzenia wody. Po pasteryzacji słoiki studzimy, ostudzone wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!