Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosta, pełnowartościowa, dietetyczna sałatka mieniąca się kolorami, łatwa do przygotowania. Idealna do pracy na drugie śniadanie i znakomita dla osób dbających o zdrowie, aktywnych fizycznie.
wok, patelnia
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3478
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2844
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3478
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2844
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
W woku lub dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj marchew, brokuły podzielone na małe różyczki, fasolę pokrojoną na mniejsze kawałki. Warzywa podsmaż na al dente, często mieszając. Filet z kurczaka, opłucz, pokrój na paski, dopraw solą i pieprzem. Mięso smaż na oleju, (na drugiej patelni) do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia do warzyw i mięsa dodaj drobno posiekany koperek. Na talerzu poukładaj warzywa, na nich kurczaka, dodaj listki bazylii i kapary. Sałatkę tą można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warzyw nie musimy doprawiać, dzięki marchewce mają delikatny słodki smak. Można również użyć gotowych mrożonych warzyw. Smacznego