Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Prosta, pełnowartościowa, dietetyczna sałatka mieniąca się kolorami, łatwa do przygotowania. Idealna do pracy na drugie śniadanie i znakomita dla osób dbających o zdrowie, aktywnych fizycznie.
wok, patelnia
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5983
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9039
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8384
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5765
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5983
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9039
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8384
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5765
Składniki
W woku lub dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj marchew, brokuły podzielone na małe różyczki, fasolę pokrojoną na mniejsze kawałki. Warzywa podsmaż na al dente, często mieszając. Filet z kurczaka, opłucz, pokrój na paski, dopraw solą i pieprzem. Mięso smaż na oleju, (na drugiej patelni) do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia do warzyw i mięsa dodaj drobno posiekany koperek. Na talerzu poukładaj warzywa, na nich kurczaka, dodaj listki bazylii i kapary. Sałatkę tą można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Warzyw nie musimy doprawiać, dzięki marchewce mają delikatny słodki smak. Można również użyć gotowych mrożonych warzyw. Smacznego