Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka w sam raz na imprezkę karnawałową.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4910
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13307
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5813
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7475
Składniki
Sałatę przełożyć do naczynia. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne. Następnie pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Umyć i pokroić ogórek. Umyte pomidorki dodać w całości lub pokrojone na połówki. Serki pokroić w kostkę. Do sałatki dodać również słonecznik.
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na małe kawałeczki. Obtoczyć je w przyprawie do gyrosa i oleju rzepakowym. Usmażyć na patelni do miękkości często mieszając. Przestudzone dodać do sałatki.
Do szklanki wlać 1/3 wody mineralnej i 1/3 oleju rzepakowego. Wsypać sos sałatkowy. Całość wymieszać i polać nim sałatkę.