Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna sałatka warzywna, którą można urozmaicać różnymi dodatkami. Czasem do tradycyjnych składników dodaję oliwki albo kukurydzę. W tym przepisie występuje kukurydza i jabłko jako dodatkowy składnik.
Deska do krojenia oraz nóż, garnek, miska, łyżka
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1538
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 128
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1538
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 128
Składniki
Warzywa gotujemy, aby nie były zbyt miękkie ani zbyt twarde, aby sałatka nie była zbyt miękka.W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo.
W tym czasie, kiedy warzywa się gotują, kroimy takie składniki jak: cebula, ogórek, jabłko, dodajemy kukurydzę oraz groszek w kostkę, nie za drobno.
Kiedy warzywa są ugotowane, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Dobrze mieszamy, dodając musztardę oraz majonez.
Podajemy sałatkę do wędlin, kanapek, ryb marynowanych. Ja lubię jeść tę sałatkę że śledziem w śmietanie. Tak przygotowany sałatkę można również użyć jako osobne danie ze śledziem pod "warzywną pierzynką". Doskonale nadaje się na imprezę.