Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna sałatka warzywna, którą można urozmaicać różnymi dodatkami. Czasem do tradycyjnych składników dodaję oliwki albo kukurydzę. W tym przepisie występuje kukurydza i jabłko jako dodatkowy składnik.
Deska do krojenia oraz nóż, garnek, miska, łyżka
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16390
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16390
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5253
Składniki
Warzywa gotujemy, aby nie były zbyt miękkie ani zbyt twarde, aby sałatka nie była zbyt miękka.W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo.
W tym czasie, kiedy warzywa się gotują, kroimy takie składniki jak: cebula, ogórek, jabłko, dodajemy kukurydzę oraz groszek w kostkę, nie za drobno.
Kiedy warzywa są ugotowane, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Dobrze mieszamy, dodając musztardę oraz majonez.
Podajemy sałatkę do wędlin, kanapek, ryb marynowanych. Ja lubię jeść tę sałatkę że śledziem w śmietanie. Tak przygotowany sałatkę można również użyć jako osobne danie ze śledziem pod "warzywną pierzynką". Doskonale nadaje się na imprezę.