Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna sałatka warzywna, którą można urozmaicać różnymi dodatkami. Czasem do tradycyjnych składników dodaję oliwki albo kukurydzę. W tym przepisie występuje kukurydza i jabłko jako dodatkowy składnik.
Deska do krojenia oraz nóż, garnek, miska, łyżka
Składniki
Warzywa gotujemy, aby nie były zbyt miękkie ani zbyt twarde, aby sałatka nie była zbyt miękka.W osobnym garnku gotujemy jajka na twardo.
W tym czasie, kiedy warzywa się gotują, kroimy takie składniki jak: cebula, ogórek, jabłko, dodajemy kukurydzę oraz groszek w kostkę, nie za drobno.
Kiedy warzywa są ugotowane, kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Dobrze mieszamy, dodając musztardę oraz majonez.
Podajemy sałatkę do wędlin, kanapek, ryb marynowanych. Ja lubię jeść tę sałatkę że śledziem w śmietanie. Tak przygotowany sałatkę można również użyć jako osobne danie ze śledziem pod "warzywną pierzynką". Doskonale nadaje się na imprezę.