Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wydanie klasycznej polskiej salatki warzywnej z dodatkiem sledzia z zalewy solnej.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4539
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6967
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4539
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12293
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6967
Składniki
Sledzie moczymy w zimnej wodzie. Warzywa korzeniowe gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczke. Ogorki kiszone obieramy ze skorki i kroimy drobno, cebule takze kroimy drobniutko. Wszystkie warzywa dajemy do duzej miski, dodajemy groszek, pokrojone jabluszko i jajka na twardo. Przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy majonez i oliwe, dokladnie mieszamy. Na koniec dodajemy sledzie pokrojone w cienkie paseczki (1 cm) i odstawiamy na noc do lodowki. Podajemy na lisciach salaty. Smacznego.