Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wydanie klasycznej polskiej salatki warzywnej z dodatkiem sledzia z zalewy solnej.
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 118
Już prawie każdy upiekł ciasto ze śliwkami to musiałam i ja!
Odsłon: 6907
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 64
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
Odsłon: 118
Już prawie każdy upiekł ciasto ze śliwkami to musiałam i ja!
Odsłon: 6907
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 64
Składniki
Sledzie moczymy w zimnej wodzie. Warzywa korzeniowe gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczke. Ogorki kiszone obieramy ze skorki i kroimy drobno, cebule takze kroimy drobniutko. Wszystkie warzywa dajemy do duzej miski, dodajemy groszek, pokrojone jabluszko i jajka na twardo. Przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy majonez i oliwe, dokladnie mieszamy. Na koniec dodajemy sledzie pokrojone w cienkie paseczki (1 cm) i odstawiamy na noc do lodowki. Podajemy na lisciach salaty. Smacznego.