Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wydanie klasycznej polskiej salatki warzywnej z dodatkiem sledzia z zalewy solnej.
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 37
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1505
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2412
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 706
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 37
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1505
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2412
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 706
Składniki
Sledzie moczymy w zimnej wodzie. Warzywa korzeniowe gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczke. Ogorki kiszone obieramy ze skorki i kroimy drobno, cebule takze kroimy drobniutko. Wszystkie warzywa dajemy do duzej miski, dodajemy groszek, pokrojone jabluszko i jajka na twardo. Przyprawiamy sola i pieprzem, dodajemy majonez i oliwe, dokladnie mieszamy. Na koniec dodajemy sledzie pokrojone w cienkie paseczki (1 cm) i odstawiamy na noc do lodowki. Podajemy na lisciach salaty. Smacznego.