Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka waszyngtońska inspirowana jest amerykańską macaroni salad, w której główną rolę gra makaron. W tej wersji dodatki są równie chrupiące, świeże i wiosenne, ale w towarzystwie delikatnych ziemniaków.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 251
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1041
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 57
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 251
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1041
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 57
Składniki
Ziemniaki i marchewki umyj, następnie ugotuj w mundurkach w lekko osolonej wodzie do miękkości (około 20–25 minut). Po ugotowaniu ostudź, obierz i pokrój w równą kostkę.
Groszek konserwowy odcedź na sitku.Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w drobną kostkę. Czerwoną cebulę obierz i posiekaj drobno. Seler naciowy opłucz i pokrój w drobną kosteczkę. Ogórki konserwowe odsącz i pokrój w małą kostkę.
Jajka ugotuj na twardo (około 9-10 minut od zagotowania wody), ostudź, obierz i również pokrój w kostkę.
W miseczce wymieszaj majonez z octem winnym, musztardą, odrobiną cukru oraz solą i pieprzem do smaku.
Wszystkie przygotowane składniki włóż do dużej miski.
Dodaj sos i delikatnie, ale dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły. W razie potrzeby dopraw jeszcze odrobiną soli i pieprzu.
Przed podaniem, z pomocą rantu nałóż porcję na talerz. Udekoruj tartym serem.