Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wielkanocna z ryżem to połączenie tradycyjnych smaków. Będzie smacznym akcentem pięknej uczty wielkanocnej.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2424
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2424
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 517
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 857
Składniki
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odsącz i odłóż do wystudzenia. Jajka ugotuj na twardo, a kiedy ostygną, obierz je.
Pokrój jajka w drobną kostkę. Dodaj do przestudzonego ryżu. Ser zetrzyj na tarce albo posiekaj drobno. Przełóż do miski. Paprykę pokrój w kostkę, odsączone z zalewy ogórki kiszone także. Również dodaj do pozostałych składników.
Majonez, śmietanę, sok z ogórków i cytryny połącz w misce. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj do pozostałych składników i dobrze wymieszaj.