Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka wielkanocna z ryżem to połączenie tradycyjnych smaków. Będzie smacznym akcentem pięknej uczty wielkanocnej.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68703
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68703
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2091
Składniki
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odsącz i odłóż do wystudzenia. Jajka ugotuj na twardo, a kiedy ostygną, obierz je.
Pokrój jajka w drobną kostkę. Dodaj do przestudzonego ryżu. Ser zetrzyj na tarce albo posiekaj drobno. Przełóż do miski. Paprykę pokrój w kostkę, odsączone z zalewy ogórki kiszone także. Również dodaj do pozostałych składników.
Majonez, śmietanę, sok z ogórków i cytryny połącz w misce. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj do pozostałych składników i dobrze wymieszaj.