Do góry

Sałatki Przepis na:

sałatka wielkanocna z ryżem i tuńczykiem

sałatka wielkanocna z ryżem i tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 199 Ocena: 3211

Dodano:

Odsłon: 7100

Jedna z naszych ulubionych sałatek z tuńczykiem. Chętnie robimy ją na Wielkanoc ale i w ciągu roku często gości na naszym stole. Zdrowa, szybka i pożywna. Przepis znalazłam w gazetce z przepisami i od wtedy zagościł u nas na stałe :)

Składniki

  • 2 woreczki ryżu - najlepiej brązowy lub paraboiled
  • 1 większy zielony ogórek
  • papryka - czerwona lub żółta
  • 1 puszka kukurydzy, 2-3 ogórki kiszone
  • tuńczyk w puszce - w oleju lub wodzie
  • pęczek zielonej pietruszki
  • sól, pieprz, majonez, jogurt naturalny
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ogórki kroimy w kosteczkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kosteczkę, Pietruszkę siekamy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dodajemy majonez i jogurt, mieszamy. (Jogurt można pominąć i dodać tylko majonez). Sałatka gotowa, smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 marca 2018 Taką sałatkę, to można wcinać za miast obiadu i powiem szczerze, tak czasem mamy, a nazajutrz robimy nową, bo właśnie miała być na ten, ale zniknęła wcześniej xD
Pyszna rzecz :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń